PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

ocultismsubconștient

SUBCONȘTIENTUL ȘI VRĂJITORIA

Subconștientul, responsabilul efectelor magice ale vrăjitoriei

Vrălitoarele, magii, vindecătorii sub orice nume s-ar găsi, au fost denigrați în mai toată istoria noastră. Și nu de puține ori pe bună dreptate. Motivul, puzderia de șarlatani care au populat breasla practicanților acestei îndeletniciri.

Dar să dăm Cezarului ce este al Cezarului, și să ne oprim atenția asupra practicii magiei și nu a celor ce spun că o practică. Dar cine-i Cezarul?

Dacă lăsăm la o parte prejudecățile, putem spune fără să greșim că magia este precursorul neuroștiințelor din zilele noastre. De la cititul cărților de tarot până la știința folosirii plantelor, absolut toate tehnicile folosite conțin elemente întâlnite astăzi în practicile psihologilor sau psihiatrilor. Chiar fără să știe de existența lor, vrăjitoarele folosesc în ritualurile lor hipnoză, tehnici de analiză și influențare comportamentală, de gestionare a relației de cuplu, de manipulare, de seducție, de relaxare. Ba uneori și ședințele lor sunt aidoma ședințelor de la un cabinet de psihologie.

Cine apelează la vrăjitoare?

Poate zâmbești sau chiar râzi cu gura până la urechi gândindu-te că mai există oameni care cred în vrăjitorie. Dar să ne gândim totodatăîn același timp că aceștia nu-s deloc diferiți de ceilalți. Doar că nevoile sau dorințele lor de moment sunt depășite de posibilitățile pe care le dețin. Când apelezi la astfel de metode, ai nevoie de dragoste, noroc, bani sau vindecare pentru tine sau pentru cineva apropiat, la fel cum au nevoie toți oamenii. Doar că bariera conștientului lor, le spune că nu pot rezolva problema. Și au nevoie de acel lucru atunci, la momentul ăla. Și culmea este că de multe ori reușesc să le rezolve.

Și reușita este a lor și nu a vrăjitoarelor. Și spun asta fără să știrbesc meritul magilor sau al vrălitoarelor, ei doar joacă rolul celor ce descoperă și activează puterile nebănuite pe care le posezi.

Cum se întâmplă de reușești?

Pentru că tu rezolvi problema. Tu, sau mai exact acea parte din tine pe care o numim inconștient, el găsește căile să te conducă la reușită. Cum? Mecanismele în profunzime sunt extrem de greu de explicat și de probat cu argumente științifice. Dar experimentele le probează. 

Sunt de notorietate experimentele efectuate pe subiecți în stare de ”visare cu ochii deschiși” care au găsit rezolvarea unei probleme pe care mintea lor conștientă refuza să o ofere, de folosirea stărilor modificate de conștiință pentru recuperarea amintirilor, de multe alte exemple în care studii empirice ale inconștientului uman demonstrează că procesele psihice au loc într-o proporție covârșitoare la acel nivel.

Nu sunt miracole, nu sunt vrăji. Subconștientul oferă soluții banale. Dar care schimbă ceva din ceea ce făceai până atunci și te împiedica să-ți satisfaci nevoia sau dorința. Într-o zi nu te mai întorci acasă pe drumul cu care te-ai obișnuit de ani de zile, la un moment dat, te îmboldește să te abați pe o stradă paralelă sub diferite pretexte, și rezolvarea problemei apare exact de acolo. Zărești ceva acolo, sau pe strada pe care obișnuiai să mergi observi ceva pe care consideri c-ar fi mai bine să-l eviți, te oprești să-ți cumperi ceva de la un chioșc și la coadă surpinzi o frântură de discuție ce-ți oferă un răspuns al unei probleme ce te macină de multă vreme. Pierzi autobuzul, sau trenul, aparent o catastrofă pentru scopul tău conștient de moment, dar întârzierea te pune față în față cu o persoană nouă care poate fi rezolvarea nevoii tale sau această abatere de la programul dictat de conștient te salvează ceva foarte rău.

Ritualul celor două lumânări roșii pentru atragerea iubitului/iubitei

Să luăm un exemplu de ritual magic pentru atragerea unui nou partener, așa cum îl descrie Raymond Buckland în cartea sa ”Ritualurile practice de arderea lumânărilor”.

Se iau două lumânări roșii pentru dragostea pasională. Se ung lumânările cu uleiuri de dragoste, începând de la mijocul lumânării până la fiecare capăt. Una dintre lumânări o numești inima noului tău iubit/iubită, iar cealaltă o numești inima ta. Toate astea se fac în timp ce se rostește textul ritualului indicat. Așezi cele două lumânări pe colțurile unei mese, în punctele cele mai îndepărtate de tine. Se pune la mijlocul mesei o lumânare aurie, se aprinde tămâie deasupra ei, timp în care se rostește bineînțeles un alt text ritualic. Urmează apoi, ca în fiecare zi, să deplasezi lumânările puțin câte puțin, pe direcția liniilor imaginare către un punct de întâlnire a lor, aflat la capătul celălalt al mesei. Ritualul de reia zilnic, cu incantațiile de rigoare, până când ce le două lumânări se întâlneasc.  

Tradiția populară spune că fericitul eveniment pe care-l aștepți se va întâmpla până la momentul intersectării celor două lumânări.

Ritualul este descris pe scurt, el fiind puțin mai amplu în descrierea culeasă de Raymond Buckland. Dar mai important decât acuratețea sa este fenomenul care se petrece în spatele lui. Nu lumânările îți aduc cunoașterea unei persoane noi în viața ta, și nici tămâia aprisă. Cu toate că simbolistica ei, te conduce într-o zonă ce te convinge de corectitudinea a ceea ce faci.

Starea modificată de conștiință

Întregul ritual, ca dealtfel orice ritual, te transpune în postura de a-ți liniști conștientul și de a-ți sugestiona partea inconștientă pentru a lucra la îndeplinirea dorinței tale. Ținerea ocupată a părții conștiente cu îndeplinirea ritualului, compus din patru – cinci, uneori mai multe acțiuni simultane, îl obligă să nu se mai opună prin argumentele conștiente mesajelor pe care tocmai le transmiți. Și astfel, ca într-o stare de hipnoză, când conștientul doarme, subconștientul recepționează clar informația pe care tocmai o transmiți. Suplimentar, informația recepționată de subconștient este exact acel gen de mesaj care-i place lui cel mai mult. Cel emoțional al simțurilor. Atmosfera, vizualizarea reușitei, descrierile din textul ritualistic și toate celelalte conduc la programarea subconștientului spre reușită mult mai eficient decât ai încerca să o faci tu singur, fără să știi cum să o faci.

Cum va face el să ofere soluția, este treaba lui. Dar o face întotdeauna. Îi trebuie doar să înțeleagă clar ce-i ceri, iar mai apoi, ca tu să dai liber mesajelor sale să le pui în practică.

Ce este mai dificil de pus în practică?

Comunicarea cu el este dificilă, pentru că din păcate, subconștientul este mut și nu-ți poate comunica prin limbajul convențional ce trebuie să faci. Și cu toată istețimea lui de a le știi pe toate și de a face să-ți funcționeze toate funcțiile interne fără ca măcar să bagi de seamă, ttuși, subconștientul are mintea unui copil de patru ani. El nu poate înțelege ceea ce nu vrei și ceea ce nu vrei, motiv pentru care, tot ceea ce nu vrei este luat drept dorință.

Această neînțelegere în comunicarea dintre conștient și inconștient este singura cauză pentru care vraja nu se întâmplă.

Dar să lăsăm discuția despre aceste divergențe pentru o dată viitoare, pentru că subiectul este mult mai amplu decât cel al conlucrării armonice dintre conștient și subconștient. Amplu, dar destul de ușor de evitat.

Pentru detalii sau alte întrebări, te aștept cu un mesaj pe adresa de mail: subconstient@privireinviitor.ro sau la WhatSapp 0775 137 304

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *