PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

subconștient

DE CE NE ÎNȘELĂM PARTENERUL

Este omul prin definiție o ființă infidelă?

Suntem bombardați zilnic cu articole și informații în care ni se explică de ce unul dintre parteneri înșală, comite adulter sau este predispus la infidelitate. Specialiști din mai toate domeniile caută să ne ofere rețete sigure de cum să prevenim astfel de evenimente sau cum să le depășim, în cazul în care ele s-au produs.

Departe de a lansa o critică asupra acestor articole, trebuie să menționez faptul că sunt surprins cum ele tratează tema infidelității, cum aceasta ar însemna doar relația adulterină de natură sexuală. Și totuși, chiar dacă în unele cazuri este vorba doar de sex, multe dintre aceste relații nu sunt de natură exclusiv sexuală. Studii arată că mulți bărbați și femei recunosc că în ciuda activității sexuale bune de acasă, și-au înșelat partenerul.

Și atunci, dacă nu este vorba doar de sex, de ce sunt oamenii la infideli ?

Se pare că lipsa afecțiunii și a gesturilor de tandrețe ar putea fi unul dintre răspunsuri. Cercetătorii spun că putem trăi mult mai ușor fără sex decât fără mângâieri. Tot ei au stabilit că în cadrul unei întâlniri amoroase de o oră între un bărbat și o femeie, 10 minute sunt alocate sexului iar 50 de minute giugiulelii.

Comunicarea

Nevoia de comunicare este un al doilea răspuns dat de specialiști. Este extrem de trist, dar multe cupluri nu reușesc să comunice, iar dacă o fac, de cele mai multe ori se rezumă la a discuta despre copii. Un chestionar adresat unui grup de prostituate relevă faptul că cei mai mulți clienți își doresc o conversație după sex, mai mult decât sexul în sine. Unele prostituate au declarat că a asculta și a vorbi sunt unele dintre calitățile principale care se cer în această meserie.

Ego-ul

Sexul este mai mult decât plăcere. În cazul unor activități sexuale de calitate, oamenii experimentează senzații care le satisfac în principal ego-ul de „bărbați adevărați” sau „femei adevărate”, mai spun psihologii implicați în diferite studii.

Plictiseala

Rutina resimțită, lipsa perspectivei unor bucurii în viitorul apropiat, conduce deasemenea la acceptarea cu ușurință a unei aventuri care poate însemna o oază într-un deșert al vieții. Evident că aventura nu rezolvă cu nimic situația reală, dar pentru o oră, din tmp în timp, problemele curente sunt date uitării.

Pericolul

Specialiștii includ în rândul motivațiilor care duc la infidelitate și sentimentul de pericol pe care aceasta îl induce. Deși majoritatea oamenilor declară că o escapadă le-ar pune în pericol relația maritală, ei nu se dau în lături de la a comite o infidelitate. Oamenii sunt îngroziți că vor fi prinși, se simt teribil de vinovați, uneori chiar nu se bucură deloc de aventura lor, întrebându-se dacă urmele au fost în totalitate acoperite, dar o fac din nou fără să ezite. Și se pare că nevoia de pericol depășește cu mult nevoia de sex.

Pasiunea

Chiar dacă nu este un substitut pentru dragoste, dorința își face și ea simțită prezența. Mulți oameni regăsesc în relațiile adulterine dorința și pasiunea după care tânjesc, resimțită drept o dovadă a atracției pe care încă o mai pot stârni, chiar dacă relațiile lor intime domestice se desfășoară în bune condiții.

Este evident că motivele enumerate de Marty Klein, psiholog, în revista Sexual Intelligence nu sunt deloc singurele, fiecare dintre noi putând identifica cu repeziciune multe altele. Important este că analiza infidelității relevă de fapt importanța relației intime dintre un bărbat și o femeie, relație care în ciuda aparențelor legate strict de sexualitate, conține în esență mult mai mult.

Cu siguranță nu am fost creați a fi pereche doar pentru a ne putea înmulți sau pentru a smulge câteva clipe de plăcere în timpul vieții. Și totuși, în jurul acestei legături de cuplu planează misterul întregii noastre existențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *