SAPTE LUCRURI CARE TE POT FACE MAI FERICIT – VIDEO

Dacă ești sau nu fericit, doar tu poți spune asta. În schimb, cercetătorii au descoperit o serie de factori, de la caracteristici genetice până la trăsături de personalitate și alegeri făcute în viață, care pot să-ți genereze o stare de fericire și chiar de bunăstare.

Iată în continuare câteva dintre acestea:

1. Potrivit unui studiu efectuat în 2011, unul dintre factorii fericirii, ar fi cultura.
Amatorii de artă, balet sau alte activități culturale sunt mai fericiți și mai sănătoși, ne spune studiul publicat în Jurnalul Medical. Contrar celor așteptate, activitățile culturale s-au situat înaintea practicării mișcării în aer liber, a unor hobbyuri sau participarea la un eveniment religios sau sportiv. De ce, specialiștii nu au putut răspunde. Puteți încerca fără frică, un spectacol sau orice activitate culturală, nu a făcut rău nimănui.

2. Un sondaj publicat în 2011 în Jurnalul de Psihologie Socială spune că a deține un animal de companie crește stima de sine, sentimentul de aparteneță și nivelul de înțelegere al proprietarului.
S-a constatat deasemenea că compaqnionii necuvântători au avut același efect cu al prietenilor în a diminua sentimentele de respingere. A deține un animal de companie a devenit în prezent un fapt obișnuit, în 2007, două treimi din gospodăriile americane deținuseră deja cel puțin un exemplar.

3. O reanalizare făcută în 2010 a peste 50 de studii anterioare a concluzionat că puterea gândirii pozitive oferă premisele de a fi fericit.
Cercetătorii care au publicat aceste rezultate în Revista de Psihologie Clinică, mai spun că persoanele care scriu scrisori de mulțumire altor persoane, înregistrează impulsuri de fericire care pot dura săptămâni de zile. Se pare că fenomenul se produce chiar dacă scrisorile nu sunt trimise. În concluzie, mulțumește întotdeauna pentru ce viața sau semenii tăi îți oferă.

4. Același studiu de mai înainte asociază altruismul cu gradul de fericire dobândit.
La fel, o cercetare publicată în 2008 în Revista Science spune că persoanele care oferă bani celor nevoiași devin mai fericiți decât cei care-i cheltuie pentru propriile beneficii. În plus, studii publicate în Revista Psihologia în 2011 și 2006, susțin că oamenii altruiști trăiesc mai mult și au căsnicii mai fericite.

5. Optimiștii se știe că pun în suflete mai puțină energie negativă decât ceilalți, așa că a privi viața în roz pare să fie un lucru excelent.
Un studiu publicat în 2011 constată că starea de fericire înregistrată de optimiști este datorată faptului că aceștia își rememorează evenimentele din trecut, cu nostalgie și nu cu durere. Deci ori vă amintiți numai întâmplările frumoase, ori le puneți pe cele urâte într-o lumină optimistă. Asta dacă doriți să fiți fericit.

6. Chiar dacă nu pare un antrenament cerebral, se pare că satisfacția sexuală este strâns legată de fericire.
Femeile aflate în faza post menopauză, având o viață sexuală satisfăcătoare, sunt în general mai fericite, spune un studiu publicat de Revista Medicina Sexualității în 2008. Tinerii căsătoriți cu personalități nevrotice au raportat în cadrul unei cercetări publicate în 2010 în Revista de Psihologie Socială și Științele Personalității, că starea lor de neliniște s-a diminuat odată cu dobândirea unei vieți sexuale regulate. Îmbrățișările și afecțiunea fizică constituie un impuls către fericire pentru ambele sexe implicate.

7. A dori să fi fericit este un lucru cât se poate de firesc, dar nu atât de simplu de realizat.
Dr. Iris Mauss, profesor de psihologie la Universitatea din Denver declară că a te concentra explicit pe fericire, face imposibil de atins exact scopul propus. Studiul publicat în Revista Emoții spune că un astfel de comportament determină de fapt o superficialitate în abordarea relațiilor cu prietenii și familia.

Asta nu înseamnă să nu-ți mai dorești fericirea, dar descoperă mai degrabă ceea ce te face fericit decât fericirea în sine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *