DRAGOSTEA ȘI SUBCONȘTIENTUL (VIDEO)

Cum te determină subconștientul să te îndrăgostești la prima vedere?

Mintea subconștientă funcționează într-un mod foarte simplu. Simplitatea aceasta este și cauza multor judecăți greșite, stereotipuri și credințe eronate.

Astfel subconștientul formează opinii fără ca măcar să prindem de veste, revărsându-se apoi asupra gândirii noastre conștiente și determinându-ne să reacționăm conform lor. Mai simplu spus, mintea subconștientă de ne determină să facem greșeli uneori, dacă nu înțelegem corect mesajele sale.

Legat de subiectul nostru de astăzi, principala eroare este aceea a presupunerii că persoanele cu aceleași trăsături faciale au și aceeași personalitate. Evident că în această situație, dragostea la prima vedere pare o mare păcăleală.

Cu toții vedem frumusețea în felul nostru propriu, conform propriului nostru background format de experiențele personale. De aceea evaluarea unei persoane necunoscute oferă concluzi diferite într-un grup referențial. Poți acorda un calificativ superior acelei persoane doar pentru că o asociezi cu o persoană iubită din trecut, un membru al familiei sau o rudă care îți place mult sau un prieten cu care te înțelegi foarte bine.

Subconștientul tău face aceste legături extrem de rapid și de cele mai multe ori fără ca măcar să bănuiești.

Acest proces de formare a primei impresii prin care mintea subconștientă tinde să asocieze trăsăturile feței cu caracteristicile de personalitate, este prezent în toate momentele de interrelaționare. Când o persoană ni se pare neplăcută de la prima vedere, chiar înainte de a relaționa cu ea, cu siguranță aceasta ne amintește de un moment neplăcut din trecutul nostru.

Nu există niciun motiv plauzibil pentru mintea conștientă să nu placă o astfel de persoană necunoscută, și totuși acest lucru se întâmplă.

Asta arată poate cel mai bine cât de lipsit de logică este subconștientul.

Cu toată ilogicitatea sa, subconștientul nu trebuie privit ca un dușman sau drept un sfetnic menit să ne inducă în eroare. În fond, el încearcă doar să te protejeze sau după caz, să te călăuzească către a fi fericit.

Când trăim sentimentul de îndrăgostire la prima vedere, mintea noastră subconștientă consideră că aceste asemănări cu persoanele pe care le-am iubit sau cu cele care au avut un impact pozitiv asupra vieții noastre, au cele mai mari șanse să repete experiențele bune din trecut.

Evident că de aici se pot dezvolta o serie de explicații pentru multe dintre paternurile care ne însoțesc în viață. Subconștientul va încerca întotdeauna să-ți asigure bunăstarea, și asta face și în cazul de față. Încearcă să te determine să fii atras de o persoană nouă, asemănătoare celor care ți-au oferit emoții pozitive, în speranța repetării lor.

Am numit până acum doar trăsăturile faciale, dar asemănările percepute de mintea subconștientă sunt mult mai complexe, extinzându-se la gesturi, atitudini, reacții sau alte elemente de comunicare mai greu detectabile de către mintea conștientă.

Îndrăgostitul la prima vedere nu are nimic de a face cu frumusețea, sau cu ceea ce numim ”a arăta bine”. Dacă ar fi așa, ne-am îndrăgosti de câteva zeci de ori pe zi, sau am face coadă la persoanele care întrunesc criteriile de frumusețe recunoscute de societate. Secretul din spatele motivului pentru care ne îndrăgostim la prima vedere este acela că ceva din felul cum arată persoana respectivă declanșează în mintea subconștientă o comparație cu cineva din trecutul nostru care a însemnat mult pentru noi.

Modul în care ne simțim atrași de persoana de care ne-am îndrăgostit la prima vedere ne determină să credem că există ceva magic la mijloc, că este o intervenție a destinului sau că am întâlnit în sfârșit ”sufletul pereche”. Evident că despărțirile în aceste cazuri produc dezamăgiri imense și sentimentul unei pierderi la fel de magice.

Și pentru că am spus că mintea subconștientă îți vrea mereu binele, să amintim și de situația în care prin ”dragoste la prima vedere”, în mod inconștient încercăm să umplem o nevoie nesatisfăcută. Spre exemplu, nevoia de îngrijire, sau de atenție, afecțiune sau oricare alta, poate îmboldi subconștientul să apeleze la astfel de tertipuri amoroase pentru a restabili echilibrul emoțional. Nu sună deloc romantic, nu? Dar asta face mintea subconștientă.

Nu este cea mai idilică imagine a dragostei, și nu are nici pretenția deslușirii alambicatelor procese ale iubirii, luați-l doar drept un exercițiu de meditație atunci când credeți că v-ați îndrăgostit la prima vedere. @Privire in Viitor TV

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *