PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

video

CUM DEPISTĂM UN MINCINOS

Cu toții mințim, mai des sau mai rar. Dar putem cu ușurință să depistăm când suntem mințiți.

1. EVITĂ PRIVIREA 

Refuză contactul direct al privirii, ochii se mișcă rapid dintr-o parte în alta. O reacție firească de a căuta o cale de scăpare.

2. CLIPEȘTE RAPID

Când este stresat, un om clipește rapid, executând cinci – șase bătăi ale pleoapelor ori la rând. Fenomenul se pare că se datorează excesului de dopamină.

3.CLIPEȘTE LUNG

Un om clipește normal cu o viteză de 100 până la 400 de milisecunde, clipitul mai lung de o secundă fiind un indiciu probabil al minciunii.

4. PRIVEȘTE SPRE DREAPTA SUS

Când ne accesăm memoria, privim de regulă spre stânga sus sau înainte. Privind spre dreapta sus accesăm imaginația și cel mai probabil inventăm un răspuns. Stângacii au reacții opuse.

5. PRIVEȘTE DIRECT SPRE DREAPTA

Dacă întrebi pe cineva ce a auzit, ochii lui se vor îndrepta spre urechea stângă pentru a-și aminti sunetul, dar dacă ochii lui se îndreaptă spre dreapta, este pe cale să improvizeze.

6. PRIVEȘTE SPRE DREAPTA JOS

Ochii se îndreaptă în jos spre stânga dacă persoana respectivă îți relatează amintirea unui miros, atingere sau senzație. Dar te minte atunci când îți îndreaptă privirea în jos spre dreapta.

7. ZÂMBETUL FALS

Un zâmbet sincer produce zbârcirea pielii de la colțul ochilor asemeni unui rid. Zâmbetul fals nu este însoțit de astfel de semne, fiind exprimat doar prin ridicarea colțurilor gurii.

8. ATINGEREA FEȚEI

Reacțiile chimice produse atunci când mințim generează o senzație de inflamare a tegumentelor obrajilor, de unde apar gesturile inconștiente de a ne atinge fața.

9. STRÂNGEREA BUZELOR

În timp ce mințim, gura se usucă. Involuntar, pentru a trece peste astfel de momente încercîm să umezim buzele.

10. TRANSPIRAȚIE EXCESIVĂ

Transpirația poate apărea la nivelul frunții, pe obraji sau în spatele gâtului, observând ușor cum persoana încearcă să o șteargă.

11. ÎMBUJORAREA

Înroșirea obrajilor este un reflex involuntar provocat de sistemul nervos simpatic drept răspuns la eliberarea adrenalinei.

12. GESTUL DE NEGARE

Atunci când spun adevărul, adesea oamenii înclină capul în semn de acord. Dacă mint este foarte posibil să percepeți ușoare mișcări de dezacord ale capului mincinosului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *