PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

video

VISELE POT FI RECOMPUSE PE COMPUTER

In curand nu vom mai putea spune ca am uitat ce am visat in noaptea trecuta. Exista scanerul capabil sa citeasca visele oamenilor.

Ba mai mult,se spune ca vom putea inregistra si visele din starea de veghe. Asta ar insemna ca vor putea fi citite si gandurile oamenilor. Nu stiu daca va fi prea

placut sa aflam ce gandeste cel din fata noastra.

Oamenii de stiinta au monitorizat diferiti subiecti prin rezonanta magnetica si infrarosu, analizand datele care i-au condus la o mai buna intelegere a a ctivitatii cerebrale umane.

E adevarat ca cercetatorii de la Institutul Planck nu au reconstruit decat doua vise, insa primul pas a fost deja facut.
Numarul mic de scanere cat si dificultateadea controla momentul declansarii visului impiedica obtinerea unor rezultate rapide.

La inceputul acestui an, cadre didactice de la Universitatea Berkeley din California, au reusit sa descifreze activitatea creierului prin masurarea fluxului de sange din cortex, folosind aceste informatii in descifrarea viselor.

O idee certa se pare ca s-a conturat. Activitatea creierului este identica atunci cand o actiune este in desfasurare atat in fizic cat si in vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *