PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

Uncategorized

PRIMUL PLĂMÂN ARTIFICIAL DIN ROMÂNIA

Primul plămân artificial „respiră” astăzi în România. Dispozitivul medical a fost implantat unui pacient care suferea de insuficienţa respiratorie acută.

Premiera medicală a fost realizată la Timişoara, în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Plămânul artificial este un dispozitiv medical menit să suplinească funcţia pulmonară de a oxigena sângele şi de a elimina dioxidul de carbon din acesta. Aparatul preia funcţiile plămânilor pe perioade lungi de timp. Spre deosebire de aparatele inimă-plămân, acest nou dispozitiv este implantat în corpul pacientului, fiind utilizată puterea de pompare a inimii în funcţionarea acestuia.

Plămânul artificial devine o şansă unică pentru bolnavii a căror funcţie respiratorie este compromisă prin deteriorarea ireversibilă a plămânilor naturali.

După şirul de scandaluri din lumea medicală românească, în care oameni au murit din cauza unei entorse banale sau mai degrabă din lipsa de interes prezentă în prestarea actului medical, iată că mai apare şi câte o rază de soare. Le urăm succes colectivului medical din Timişoara şi multă sănătate primului posesor de plămân artificial din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *