10% dintre utilizatorii Facebook nu sunt oameni

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Dacă nu ai cont de Facebook, nu exişti, este o expresie care pare să fie din ce în ce mai adevărată. Şi dacă este aşa, fie că este câine, cal, pisică sau un simplu prăjitor de pâine, de ce n-ar avea dreptul la o pagină pe binecunoscutul site de socializare.

 

Facebook are astăzi aproximativ un miliard de utilizatori, dar studiile arată că mai bine de zece la sută nu sunt oameni. Cel puţin 100 de milioane de utilizatori activi lunar, sunt animale de companie, branduri şi societăti comerciale. Chiar fondatorul Facebook, Mark Zuckeberg şi-a înzestrat câinele pe nume Beast cu o pagină.

Conform unui studiu de piaţă, oamenii care utilizează Facebook sunt în număr de 889,3 milioane. Numărul de 1,11 miliarde de conturi raportat de companie va ajunge să aibă în spate persoane reale în 2014. Ţările cu cea mai mare creştere de conturi noi pe Facebook sunt India, Brazilia, Rusia, statele din Orientul Mijlociu şi Africa. De la acestea se aşteaptă o creştere de 30 la sută în acest an.

Jumătate din populaţia Statelor Unite şi Marii Britanii folosesc în mod frecvent reţeaua de socializare, dar utilizatorii sunt mai puţin activi decât în anii care au trecut.

Europa de Vest are doar 37 la sută din populaţie înscrisă pe Facebook, persoanele din Franţa, Italia şi Germania sunt mai puţin entuziasmate de reţeaua de socializare.

Estimările eMarketer, autorii studiului, spun că 46,6 la sută din oamenii care locuiesc în America de Nord şi 30 la sută din cei din America Latină şi Europa se vor loga cel puţin o dată pe lună la Facebook în acest an.

În ciuda cifrelor gigantice de utilizatori, Facebook are concurenţi locali demni de luat în seamă în toate colţurile lumii. Acţionarii companiei speră ca până în 2017 numărul conturilor să crească la 69,5 la sută din numărul de utilizatori ai reţelelor sociale din întreaga lume.

Facebook este pe cale să sărbătorească sfârşitul primului an ca o companie publică, însă există temeri în rândul acţionarilor că adolescenţii îşi pierd interseul pentru Facebook.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *