VIDEO: Cum scăpăm de durerea de dinți?

Trebuie să recunoaștem că una dintre cele mai greu suportate suferințe fizice

este banala durere de dinți. Chiar dacă remediile naturiste propuse nu vă vor îndepărta nici una dintre multiplele cauze generatoare, cu siguranță ele vor elimina sau măcar atenua, durerea de dinți.

 

Uleiul de cuișoare

Folosit drept remediu de secole, aromatul ulei al cuișoarelor conține un anestezic natural numit eugenol cu efect sigur împotriva durerilor minore. Pentru durerile de dinți, câteva picături de ulei de cuișoare puse pe un tampon de vată aplicat pe zona dureroasă timp de 10 - 15 secunde, produc adevărate minuni. Dacă durerea reapare, se poate repeta operația ori de câte ori este nevoie.

 

Apă cu sare

Sunt cunoscute de milenii proprietățile naturale ale apei sărate de a dezinfecta și de a elimina bacteriile. Pentru a îndepărta o durere de dinți, este suficientă clătirea gurii cu o soluție salină concentrată timp de 30 de secunde, după care aruncați apa.  Pentru rezultate optime, repetați clătirea de 2 - 3 ori.

 

alcoolul dublu rafinat

Coniacul spre exemplu, asemeni altor alcooli, are proprietăți anestezice care pot diminua ulcerațiile la nivelul gurii sau al durerii. În cazul unei dureri de dinți, îmbibați o vată în coniac și aplicați-l peste dintele dureros timp de 30 de secunde. Chiar dacă într-o primă fază veți simți durerea accentându-se, pe măsură ce alcoolul se va evapora, zona va amorți treptat, recăpătându-vă liniștea.

 

Ceaiul de mentă

Similar uleiului de cuișoare, menta are proprietăți anestezice naturale, care i-au adus popularitatea printre tratamentele destinate tegumentelor sensibile. Pentru un dinte care vă face probleme, puneți un săculeț cu mentă în frigider sau congelator după care aplicați-l pe zona dureroasă timp de 20 de minute. Durerea va reveni cu siguranță, așa că va fi nevoie să repetați operațiunea.

 

usturoiul

L-am lăsat ultimul nu pentru că ar fi cel mai puțin eficient. Usturoiul acționează asemeni unui antibiotic natural, anihilând bacteriile care atacă dintele. Sunt două metode de a-l folosi:

prima, striviți un cățel de usturoi și apoi frecați-l cu puțină sare până ce obțineți o pastă. Aplicați apoi pasta pe zona dureroasă și repetați operația de 2 - 3 ori pe zi.

A doua metodă, ceva mai simplă, presupune doar să mestecați unul sau doi căței de usturoi întregi.

Proprietățile antibiotice ale usturoiului vă vor ajuta atât la calmarea durerii cât și la diminuarea șanselor infecției să sporească. În plus, gustul său caracteristic va atrage atenția papilelor gustative de la senzația de durere.

Singurul inconvenient rămâne mirosul neplăcut care vă va î nsoți pentru tot restul zilei.

Menționând din nou că nici unul dintre leacurile prezentate nu vă va vindeca cauza generatoare a durerii de dinți, ele vă pot oferi un răgaz suficient pentru a merge imediat ce-i cu putință la stomatologul dumneavoastră curant.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează