VIDEO: Poate fi sportul daunator sanatatii ?

Cu toţii ştim că practicarea sportului în adolescenţă conduce către sănătate şi

performanţe şcolare superioare, reducând incidenţa comportamentelor delicvente. Şi totuşi, se pare că sportul are şi el părţile lui proaste pentru tineri.
Un nou studiu efectuat de cercetători ai Universităţii din Michigan, arată că băieţii de liceu, practicanţi a cel puţin trei discipline sportive, sunt susceptibili într-un procent de 22,6 la sută să consume alcool în exces. Mai exact, aceştia au declarant că beau cel puţin cinci doze de băuturi alcoolice, pe timpul unei ieşiri cu prietenii în oraş. Mai grav este că 8,7 la sută dintre ei declară numărul dozelor consumate ca fiind de zece.
Deşi procentele scad când vine vorba de practicanţii unui singur sport, ele sunt încă semnificative, 20,4 la sută şi respective 8,5 la sută.
Sociologul Philip Veliz, profesor la Universitatea din Michgan şi autor al studiului, explică fenomenul prin stresul asociat subiecţilor în definirea auto-evaluării şi a masculinităţii acestora.
Îngrijorător este, spune acelaşi reputat sociolog, că 4 la sută dintre fetele şi 8 la sută dintre băieţii chestionaţi au declarant o beţie cruntă în ultimele 30 de zile anterioare testului.
Pentru mai multe detalii, http://ns.umich.edu/new/

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează