Arata-mi mana sa-ti spun cine esti

Faptul ca lungimea degetelor de la mana releva anumite aptitudini

profesionale pare a fi o certitudine stiintifica, spun cercetatorii rusi.

Pentru femei, degetul index mai scurt decat inelarul arata ca acestea au mai multe sanse de a fi potrivite pentru locurile de munca specific masculine, cum ar fi avocat sau manager. Indexul mai lung decat inelarul le recomanda pe posesoare sa se angajeze pe posturi gen asistenta medicala sau profesor pentru clasele primare.

Acest raport intre degetele inelar si index este determinat de cantitatea de testosteron la care este expus fatul in perioada uterina, cantitate mai mare in cazul primelor. Studiul a fost facut pe 1500 de subiecti si este valabil numai pentru femei.

Profesorul John Nye spune ca valorile mari de testosteron prenatal determina peste ani ca femeia respectiva sa fie mai increzatoare in fortele sale, mai agresiva si sa-si asume riscuri cu mai mare usurinta.

Alti cercetatori, de aceasta data britanici, au publicat saptamana trecuta un articol in care spun ca acest raport intre degetele unei maini determina si gradul de religiozitate al persoanei respective.
Raportul apropiat de 1 al celor doua degete incriminate sugereaza o persoana iubitoare si credincioasa, pe cand un inelar mai lung ne arata aptitudini pentru a trisa.

Studii mai vechi ne vorbesc si despre barbati. Inelarul si indexul aproape egale ne spun despre un barbat ca ar fi agreabil, politicos si atent cu femeile. Si in acest caz, cantitatea mai mare de testosteron din perioada prenatala imprima fatului de sex masculin agresivitate.

Cat de adevarate sunt rezultatele studiilor, puteti verifica.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează