Bolile aerului din casele noastre

Mult mediatizatele regimuri alimentare echilibrate sau practicarea exercitiilor fizice

se pare ca nu sunt suficiente pentru a ne pastra sanatatea organismului, spun cercetatori ai Universitatii Southampton. Desfasurarea activitatilor casnice zilnic sau simpla prezenta in propriile locuinte ne expune conform specialistilor britanici la o serie de boli din cele mai grave, determinate de aerul poluat aflat in incinte.

Acest sindrom este estimat a fi intalnit in aproximativ 15 milioane de locuinte numai in Marea Britanie. Persoanele expuse prezinta respiratie suieratoare, sangerari la nivelul nasului sau alte probleme respiratorii. In timp, aceste manifestari genereaza conditii favorabile dezvoltarii astmului, a bolilor cardiovasculare sau a cancerului.

Potrivit unui articol din Daily Mail, aerul din interiorul locuintelor noastre contine in jur de 900 de produse chimice, particule si alte materiale biologice care pot afecta sanatatea. Sporii de mucegai, polenul, radonul, monoxidul de carbon sunt doar cateva dintre acestea.

Profesorul Peter Howarth, specialist in alergologie si pneumonologie arata ca indivizii si familiile din astfel de locuinte expuse la poluantii din aer prezinta extrem de des bolii respiratorii si infectii cutanate.

Specialistii de peste ocean sunt si mai categorici. Pe langa sistemele de incalzire si ventilatie, este incriminat si gradul de umiditate al locuintei.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anual isi pierd viata datorita poluarii din spatiul casnic aproximativ 4 milioane de oameni, situatia putand fi tinuta sub control doar printr-o mai mare atentie acordata ventilatiei aerului din locuinte.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează