Uimitor, cancerul se vindeca cu ajutorul HIV

Cancer si Sida, doua maladii care provoaca frisoane doar la auzul numelor lor. Si totusi,

prin asocierea lor se naste o speranta.

Jensen Marshall din Utah, diagnosticat cu o forma extrem de agresiva de cancer in urma cu doi ani, se afla acum in remisie datorita unui tratament revolutionar care presupune injectarea cu virusul care provoaca SIDA. Tratamentul a fost experimentat la Clinica Penn Medicina si consta intr-o infuzie cu o forma inofensiva de HIV, modificat genetic.

In varsta de 30 de ani, Jensen Marshall a raspuns bine la tratament si in prezent, testele referitoare la leucemia limfoblastica de care suferea arata a fi negative.

Tratamentul experimental a fost facut pe un lot de 30 de pacienti cu forme agravate de cancer, 25 de adulti si 5 copii, si s-a desfasurat pe o perioada de cativa ani. In prezent 23 au supravietuit, 19 aflandu-se in remisie.

Pacientiilor le-au fost extrase miliarde de celule T care au fost implantate cu HIV dezactivat si apoi reintroduse in organism. “Este un virus dezactivat, dar pastreaza caracteristica esentiala a HIV de a insera noi gene in celule”, declara autorul experimentului, dr. Carl June de la Penn Medicine.

In timp ce ideea de a primi o doza de HIV este infricosatoare, curajosul doctor June ofera asigurari in privinta inofensivitatii virusului. Legatura dintre leucemie si virusul HIV a fost descoperita in 2006 cand un alt pacient diagnosticat cu leucemie limfoblastica a primit un transplant de maduva osoasa de la un donator cu o mutatie genetica rara. Cancerul a intrat in remisie, vindecarea fiind completa.

Dr. June si echipa sa experimenteaza acum tratamentul cu HIV inactiv si cazul altor forme de cancer, fiind demarate deja studii pe cativa pacienti bolnavi de cancer pancreatic.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează