Cum te poti proteja impotriva virusului Ebola

Pe parcursul istoriei sale, omenirea a fost deseori amenintata de diferiti agenti

patogeni care au creat nu de putine ori adevarate isterii de masa in randul populatiei. Aparitia cazurilor de infestare cu virusul Ebola in zilele noastre nu se afla prea departe de un astfel de eveniment.

In ciuda costumelor sofisticate, a regulilor stricte de profilaxie, virusul se dovedeste capabil sa le invinga sau sa le evite. Singurul sistem dovedit apt sa infrunte si sa invinga temutul virus ramane sistemul imunitar al organismului.
Acest sistem natural de aparare al corpului se dovedeste singura modalitate, motiv pentru care este necesar ca el sa functioneze la performante optime.
Medicina a adus in ultimul secol unele remedii mai mult sau mai putin eficiente. Specialistii sustin ca vaccinurile sunt superioare metodelor naturale, dar urmarile injectarii substantelor antigene in organism sunt departe de a fi pe deplin intelese.
In mod natural, pentru a va imbunatati imunitatea este suficient a va imbunatati relatia cu natura, acest lucru dovedindu-se de mii de ani unicul medicament cert. Natura ofera din bogata sa paleta o multitudine de plante aromatice sau alimente care au puternice proprietati antibacteriene si antivirale.
Putem enumera cateva: echinaceea, ginsenul, propolisul, macesul, arnica, usturoiul, ceapa, lamaia, menta, argintul coloidal, si lista ramane deschisa.
Lupta contra temutului virus Ebola incepe prin eliminarea oricaror bacterii daunatoare din sistemul nostru digestiv, lasand sistemul imunitar sa functioneze corect. Acest lucru ii va permite sa-si faca treaba mai eficient.
Plantele aromatice pot fi folosite zilnic in prepararea alimentelor sau sub forma de tincturi sau uleiuri esentiale, sucuri, ceaiuri sau capsule. Dintre plantele antivirale pe care este bine sa le aveti in casa in cazul aparitiei cazurilor de Ebola in regiunea dumneavoastra putem enumera: Gheara Pisiscii, Pau d’Arco, Astragalus, Soc, Melisa, Radacina de lemn dulce, Frunze de maslin, Ulei de Oregano.
Pe langa acestea, o serie de plante adaptogene, ierburi hepatoprotectoare, vitamina C si D, Zincul precum si probioticele vin sa suplineasca o buna functionare a sistemului imunitar.
In acelasi timp, eliminati alimentele care perturba functiile imunitare: zaharul, alcoolul, lactatele, porumbul, alimentele hidrogenate, excesul de proteina animala, faina, alimente procesate, stresul cronic, etc.
In momentul de fata nu este atestat nici un mijloc de interventie sigur impotriva Ebola, asa ca o atentie sporita asupra bunei functionari a propriului sistem imunitar ramane singura cale de protectie de care dispuneti.

 


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează