Universul - viziunea stiintifica a Coranului

Stiintele moderne, precum cele care studiaza nasterea Cosmosului, atat din punct de

vedere observational cat si teoretic, indica in mod cert faptul ca la un anumit moment dat, intregul nostru univers nu a fost nimic altceva decat “un nor de fum”. Oamenii de stiinta sustin ca acesta avea o constitutie gazoasa extrem de densa, opaca si fierbinte.

In zilele noastre, aceiasi cercetatori observa formarea de noi stele din ramasitele unui astfel de fum.

Stelele pe care le vedem in timpul noptii, in viziunea Coranului, au luat nastere in acelasi mod cu intregul Univers, din acelasi gen de materie.
Dumnezeu transmite prin glasul Profetului Muhammad:
“Apoi, El s-a indreptat spre cer in timp ce era fum ... (Coran 41:11)

Pentru ca Pamantul si Cerul, incluzand Soarele, Luna, stelele, planetele, etc, s-au format din acest “fum”, putem concluziona ca toate acestea au fost mai intai o singura entitate, separandu-se mai apoi unele de altele, asa cum sta scris in Cartea Sfanta a Islamului:
“Sunt cei care nu cred ca cerurile si pamantul au fost o entitate alaturata, si le-am separat, facand din apa tot ceea ce este viu? Apoi, nu vor crede?” (Coran 21; 30)

Un reputat geolog, dr. Alfred Kroner de la Institutul Universitatii Johanes Gutenberg din Mainz, Germania, declara: “Cred ca este imposibil ca Muhammad ar fi putut sa stie aceste lucruri legate de originea comuna a Universului, descoperiri pe care stiinta moderna le-a aflat doar in ultimii ani, avand la dispozitie metode tehnologice foarte complicate. Cineva care nu stia nimic despre fizica nucleara, nu ar fi putut, in urma cu 1400 de ani, sa lanseze cu propria minte o astfel de ipoteza legata de originea comuna a pamantului si cerului.”

 


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează