VIDEO: De ce este sănătos să bem apă cu lămâie

Chiar dacă celebrități precum Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston sau Bejonce fac

acest lucru în fiecare dimineață, apa cu lămâie pe stomacul gol, nu este un simplu moft la modă. Specialiștii în nutriție ne spun de ce acest obicei este benefic pentru sănătatea noastră.

aport de substanțe nutritive

Având un nivel scăzut de calorii, lămâile sunt pline de substanțe nutritive esențiale, vitamina C, vitaminele din complexul B, calciul, fierul, magneziul, potasiul și fibrele fiind doar câteva dintre ele.

stimulează sistemul imunitar

Vitamina C joacă un rol extrem de important pentru buna funcționare a sistemului imunitar, ținând la distanță infecțiile bacteriene și virale.

ajută digestia

Acidul citric din lămâi stimulează secreția de suc gastric, ajutând astfel digestia. În plus, sucul de lămâie elimină toxinele din tractul digestiv și ameliorează simptomele indigestiei, balonarea, eructațiile și arsurile la stomac.

detoxifică organismul

Organismul nostru deține un minuțios sistem de eliminare a toxinelor, dar niciodată nu strică o mână de ajutor. Prin proprietățile deținute, sucul de lămâie stimulează ficatul, îmbunătățiind secrețiile de enzime care conduc la o mai eficientă eliminare a deșeurilor și toxinelor.

ajută creierul și inima

Datorită nivelului ridicat de potasiu, sucul de lămâie ajută la buna funcționare a sistemului nervos. Suplimentar, s-a constatat scăderea tensiunii arteriale la persoanele care consumă regulat lămâie.

o piele strălucitoare

Lămâile sunt bogate în antioxidanți. Sub influența lor, petele și ridurile se reduc. Aplicată pe piele, lămâia reduce apariția țesutului cicatricial și a petelor datorate vârstei.

pierderea în greutate

Chiar dacă în sine sucul de lămâie nu este un leac miraculos pentru slăbit, nivelul ridicat de fibre de pectină deținut reduce apetitul, ajutându-vă să mâncați mai puțin la mesele principale.

anti-inflamator eficient

Apa cu lămâie are proprietăți anti-inflamatorii puternice, eficiente pentru calmarea unei dureri în gât. În plus, sucul de lămâie îndepărtează acidul uric din articulații, unul dintre principalii factori în durerea cronică și inflamație.

aport de energie

Lămâia energizează organismul și combate depresiile și anxietatea. Un pahar de apă cu lămâie dimineața va fi la fel de tonic precum obișnuita de acum cafea matinală.

hidratează organismul

După o noapte de muncă, corpul unui om este deshidratat, având nevoie disperată de apă. Un suc de lămâie oferă pe lângă apa necesară și electroliți precum potasiu, calciu și magneziu, rehidratând eficient și eliminând substanțele reziduale.

Șii cum nimic pe această lume nu este numai pozitiv, și sucul de lămâie are partea lui mai puțin bună, are un efect dezastruos asupra smalțului dinților. Este recomandat a fi diluat cu apă, iar după consumare, clătiți-vă bine gura cu apă curată.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează