VIDEO: Ce avantaje iți aduce un fund mare?

Chiar dacă contravine  normelor estetice actuale, se pare că femeile cu fundul mare

sunt mai sănătoase și mai inteligente. Conform studiului efectuat de cercetători ai Universității Oxford și ai Spitalului Churchill din Regatul Unit, distribuția grăsimii pe diferitele zone ale corpului este extrem de importantă pentru starea de sănătate a respectivei persoane.

Mai exact, persoanele cu tendință de a depune grăsime în zonele aflate sub nivelul taliei, sunt oarecum protejate împotriva bolilor de inimă, a diabetului și a altor afecțiuni asociate obezității, precum și a deceselor premature.

Astfel, asimilând forma corpului cu un măr sau cu o pară, persoanele din prima categorie, cu grăsime depusă în zona abdomenului, manifestă mai multe probleme de sănătate legate de obezitate decât indivizii a căror metabolism depune grăsimea pe șolduri, coapse sau fund.

Grăsimea stocată în zona inferioară este mai stabilă și produce mai puține dereglări în procesle eliberării de citokine sau proteine asociate rezistenței la insulină și a debutului diabetului zaharat, declară Robert Kushner, profesor doctor în boli metabolice la Nortwestern Memorial Hospital din Chicago.

La femei, un fund mare, spun cercetătorii, favorizează nivelul leptinei și al dinopectinei. Dacă primul este un hormon implicat în reglarea greutății corporale, cel de-al doilea are proprietăți anti-inflamatorii, vascular-protectoare și anti-diabetice.

Nivelul de grăsimi Omega 3 aflat  în cantități semnificativ mai mari găsite în spatele unui corp de tip pară s-a dovedit un stimulent serios al bunei funcționări a creierului, a memoriei și a abilităților cognitive.

Cercetătorii au constatat deasemnea că femeile cu șoldurile late, comparativ cu cele cu șolduri înguste și mai puțin curbate, dau naștere la copii mai inteligenți.

Vă așteptăm pe www.privireinviitor.ro sau pe canalul nostru de youtube cu acelasi nume pentru mai multe informații din zona științelor de graniță. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează